- Story time!

Re-attach therapie

Therapie in vorm van aanraking… Tegen stress en faalangst, helpt bij concentratieproblemen, werkt ook voor blokkades in de ontwikkeling door problemen op persoonlijk of sociaal gebied, en helpt als je moeilijkheden hebt met plannen en organiseren.

Het doel van deze therapie is het werken aan je zelfbeeld, iets waar ik en vele andere ADD’ers nogal mee worstelen. Bij mij uitte het ‘lage’ zelfbeeld in mijn school. Omdat ik van mijzelf wist dat ik een concentratieprobleem had (maar geen idee dat het ADD was) had ik een houding van desinteresse, en deed ik geen moeite om een opdracht goed af te ronden omdat het mij toch wel niet zou lukken. Helaas bleef het niet bij dit. Ik ontwikkelde een constant negatieve houding naar alles toe, zoals; sporten en uitgaan met vrienden.

Dit veranderde (gelukkig) wel een beetje toen ik ging studeren in een andere stad met mensen die ik niet kende en de omgeving mij onbekend was. Maar dit was helaas van korte duur. Al snel kwam het negatieve zelfbeeld naar boven dat mij belemmerde bij het studeren. Na dat er bij mij geconstateerd was dat ik ADD had, werd mij veel duidelijk.

Op een gegeven moment ben ik door verwezen naar de Re-Attach therapie. Deze therapie duurt maar van 1 tot 5 sessie’s van 15 minuten. wat het inhoud is dat je op een neutrale plek zit met je “begeleider” en jij je ogen dicht doet, hij tikt met zijn vingers op je handen om zo gevoelens bij gedachten te creëren. Dit is heel simpel uitgelegd maar daar komt het wel op neer. (meer lezen over wat deze therapie inhoud ga naar de site: Reattach therapy).

Mijn persoonlijke ervaring met deze therapie is positief. Ik merk dat ik mijzelf iets minder snel verzet tegen vervelende situaties. Natuurlijk is de behandeling nog lang niet klaar, maar we zijn goed op weg.

Ik raad het aan om het in ieder geval te proberen. Ik hoop dat het voor jullie een steun is, wetende dat er iets bestaat wat wellicht helpt om sommige dingen in het leven gemakkelijker te maken. Veel succes!

 

Niet alle “beperkingen zijn zichtbaar, niet alle “beperkingen”zijn bespreekbaar…

 #AlleDagenDromerig

#Thevividmind

 

 

 

 

 

Leave a Reply