- Story time!

Energiebesparingsstand….. 20% #Part1

JAAA! het is weer eens payday! Je inner- shopaholic komt naar boven. Het geld brand in je zakken dus je rent naar je lievelingswinkels. Even snel kijken wat de stijl is voor het nieuwe seizoen of kleine hebbedingtjes kopen uit de sale. Je bent er helemaal klaar voor! De volle 100%!…

Ik word zo gelukkig van leuke winkels met mooie kleding of schoenen en make-up. Al die mooie kleuren, mensen die in de winkelstraat lopen, luide muziek die uit de winkels komt en die keuzes maken….. Pfff. Alles komt tegelijk binnen (prikkels!) je wordt over gestimuleerd en je voelt je batterij leeg lopen….20%.

Na een halfuur begint mijn batterij in één keer leeg te lopen. Net zoals op de Iphone heb je een knopje voor de energiebesparingsstand. Mijn hoofd doet precies hetzelfde…Klik! De automatische piloot wordt ingeschakeld dat houdt in dat ik loop, kijk, luister en adem maar eigenlijk heb ik niks door. Wat er vooral bij mij gebeurt is dat ik op dat moment vertrek naar een andere wereld in mijn gedachten. Wat er in die wereld gebeurt is elke keer weer anders. Van gebeurde verhalen die je opnieuw herbeleeft tot complete fantasie verhalen.

De reden dat na een halfuur mijn batterij alweer leeg is omdat alles wat erin onze omgeving gebeurt een prikkel is. Mensen zonder ADD hebben die prikkels ook maar de “filter” die in hersenen zit zorgt ervoor dat sommige prikkels meer eruit gefilterd wordt. Bij ADD’ers ontbreekt de filter, dat zorgt voor overgevoeligheid voor emoties, afgeleid enz….  Het kost veel te veel inspanning en op een gegeven moment is de energie gewoon weg, met gevolg tot de ultieme Hulk momentjes oftewel om niks compleet uit je dak gaan. Wat bij mij het vaakst voorkomt is wanneer ik in een andere wereld zit met mijn gedachten let ik totaal niet op, waardoor ik tegen andere mensen op bots. Altijd super ongemakkelijke momentjes…. Ik ben de tel kwijt geraakt!     Daarom is het voor mij verleidelijker om op de bank te blijven liggen met de voetjes omhoog!  Liever lui dan moe!

Helaas zijn wij geen smartphones en kunnen we niet onze energiebatterijtje opladen met een stekker, zou wel superhandig zijn! Tot nu toe kunnen we alleen nog maar opladen met slaap……

Wordt vervolgd…….

#AlleDagenDromerig

 

 

Leave a Reply