- Story time!

Alle dagen dromerig….(AttentionDeficitDisorder)

Daar zit je dan achter je bureau te leren voor een toets. Je bent binnen 15 minuten al 2 keer naar de wc geweest en meerdere keren van je kamer naar de keuken gelopen voor wat te snacken. Eindelijk zit je weer achter je bureau en ja hoor… stiekem nog één aflevering kijken van je favoriete serie op Netflix  of je vrienden taggen in een Facebook bericht. Uiteindelijk is er van leren niks terecht gekomen… Herkenbaar? De kans is groot dat je dan Attention Deficit Disorder hebt.

Deze blog staat in het teken van ADD (AttentionDeficitDisorder).  Vrij recentelijk is bij mij  ADD geconstateerd. Vanaf het moment dat de diagnose  gesteld was, is er veel op mij afgekomen. Doktersafspraken, psychologische begeleidingen, medicatie en aanpassingen in mijn leefomgeving. Met deze dingen  had ik daarvoor nog nooit mee te maken gehad. Ik heb deze ervaringen in een waas meegemaakt. De enorme hoeveelheid informatie die je in één keer absorbeert is vrij heftig, ik heb er slapeloze nachten van gehad. Op een ochtend werd ik wakker, op mijn rug naar het plafond te staren  toen de gedachten naar boven kwam met: “Ik ben niet de enige die met deze problemen kampt”. Door deze gedachte besloot ik erover te gaan schrijven.  Zo kwam ik op het idee om een blog te maken. Een kijkje in de wereld van een ADD’er!

In de inleiding gaf ik al één van de meest bekende en de meest voorkomende problemen van mensen die “lijden” aan ADD. Het is vaak voorgekomen dat ik tegen iemand vertelde dat ik ADD had en een van de meest voorkomende reactie was: “Hmm, dan kan je toch alleen iets minder concentreren? Wat is het daar zo erg aan?”. Maar ADD is veel meer dan alleen concentratie problemen. ADD’ers worden vaak niet begrepen. Dagelijkse bezigheden kunnen al een zware opgaven voor ons zijn. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat ADD inhoudt. Dit klinkt misschien negatief in de oren. maar het heeft ook positieve kanten. Sterker nog! Ik zie ADD als een pluspunt.

Omdat ADD een aangeboren “beperking” is heeft het effect op alles in je leven. Daarom wil ik in deze blog alles bespreekbaar maken wat bij het leven hoort. Denk daarbij aan de medische ontwikkelingen/achtergrond, hoe het is om met ADD te leven, hoe de omgeving met ADD omgaat, werk, opleiding, vriendschap en liefde. Daarnaast geef ik tips en natuurlijk nog vééééél meer!

 

3 thoughts on “Alle dagen dromerig….(AttentionDeficitDisorder)

Leave a Reply