- Story time!

Art on the brain…

Follow my blog with Bloglovin

Waar is het? …Nee, niet hier.. Alweer een schetsboek? Nope, niet nodig en dit ook niet. Waarom liggen in drie kasten precies hetzelfde?

Zoekende door de kasten naar iets wat ik nodig heb, realiseer ik mij hoeveel teken- en schildersspullen ik heb. 

                                     Dopamine

Het is geen geheim dat ADD’ers een tekort hebben aan dopamine, waardoor signaaloverdracht minder soepel gaat dan bij mensen zonder ADD…. Maar lang leve ons menselijk lichaam! Je lichaam zoekt namelijk een manier om het te compenseren dat je dopamine level laag ligt. Bij gebrek aan het aanbrengen van structuur nemen onze hersenen lekker een omleiding, daarom zijn wij eerder creatief dan georganiseerd. 

 

                                       Creatief

Ik ben begonnen met tekenen en schrijven toen ik al een jaar op mijzelf woonde. Ik was altijd onrustig in mijn hoofd en wist niet zo goed wat ik ermee aan moest (ik wist toen nog niet dat ik ADD had), ik zag het als een manier om mijn hoofd leeg te krijgen en het bleek te helpen.   

Toen ik getest werd voor ADD vroeg mijn dokter: “Ben je creatief?” Ik keek hem raar aan want ik snapte niet waarom dit relevant was voor ADD. Nadat hij het me had uitgelegd waarom ADD’ers creatiever kunnen zijn, ben ik ook boeken erover gaan lezen en heb ik het internet afgestruind en iedereen zegt hetzelfde: “ADD’ers zijn creatief”. Of het nou schrijven, tekenen, acteren, zingen, dansen en ontwerpen is meestal zijn we helemaal in de ban van één van deze dingen of meerdere of allemaal.

Dus… er bestaat een grote kans als je mij tegenkomt dat ik onder de potlood vegen zit, vooral op handen en gezicht. Dat ik soms raar word aangekeken ben ik wel gewend! Tja.. je moet een hobby hebben toch?

 

Liefs,

Lidwien

Leave a Reply